Miért érdemes a csontkovácsolás alkalmazása?

Ha a gerinccsigolyák elmozdulnak, nyomást gyakorolnak a kilépő ideggyökökre-energia pályákra, így negatív irritáció jön létre. A mozgás hiányában az ízületek és izmok, megkeményednek, összecsomósodnak. Ezek a kis "göbök" képesek a gerinccsigolyákat egymástól eltolni, vagy összecsúsztatni, valamint a gerincoszlop mellett húzódó idegszálakat feszíteni, nyomni, esetleg megsérteni. A tüneti kezelések, a különböző fájdalomcsillapító, izomlazító, gyulladáscsökkentő gyógyszerek, injekciók sajnos a problémák elmélyüléséhez és további súlyos szövődmények kialakulásához vezethetnek, és komoly mellékhatásaik is vannak.

A lágy csontkovácsolás során a csigolyákra nem fejtenek ki közvetlenül nyomó feszítő hatást. Durva erőkifejtés helyett az energiakezeléssel, masszázstechnikával fellazított izomzat következtében a kezelés során az ízületek kis segítséggel többnyire maguktól helyükre ugranak. Nem a csontokra, hanem az izomzatra és az ízületekre hat, a finom mozdulatok, segítségével néhány perc alatt fájdalommentesen megszüntethetőek azon tünetek, amelyek kiváltották az egészségügyi panaszokat. E módszer főként a különféle mozgásszervi panaszokkal, lumbágóval, derék-, nyak- és fejfájással küszködőknek segíthet. A kellemetlen tünetek persze komolyabb betegségek figyelemfelhívó jelei is lehetnek, de sokszor előfordul, hogy a gerincoszlop kisizületi és idegi elváltozásának eredményei. A mozgásszervi problémákon túl gyógyítható vele a sérv és a gerincferdülés, megszűntethetők a menstruációs panaszok, a gyomorbántalmak vagy akár a szívtájról kiinduló, nem szervi eredetű fájdalmak is.

Magyarországon sokan még egyáltalán nem ismerik, vagy ha igen, szkeptikusan állnak hozzá és idegenkednek a kiropraktika egyébként bizonyított hatásaitól, pedig határainkon túl, főként Nyugat-Európában és a tengerentúlon több mint száz éve elismert, bevált és gyakorlott gyógymódnak számít.

A csigolya elmozdulás A gerinccsigolya elmozdulás, amit csigolyasérülésnek is hívnak, az idegrendszer, majd a gerincoszlop megfelelő működését zavarja, és végül az egész test működésére van negatív hatással. Diszharmóniát és koordinációs zavarokat okoz. Ez csökkenti a test ellenálló erejét, és megkönnyíti a betegségek kialakulását. Néha " a csendes gyilkos"-nak is nevezik,mert anélkül, hogy tudomásunk lenne róla, csökkenti a vitalitást és károsítja az egészségünket. És a legszomorúbb az, hogy amikor levertség, fájdalom, betegség köszönt ránk, még akkor sem jövünk rá, hogy a gerincoszlop hibás működése áll a háttérben.

A kiropraktőr arra specializálódott, hogy a csigolya elmozdulás helyét megtalálja, kielemezze és korrigálja.

Kinek ajánlott a vizsgálat? Egyszerűen mindenkinek!

Ez mindig gyanúsnak tűnhet ha egy vizsgálat mindenkinek, kortól, nemtől függetlenűl ajánlott, de gondoljanak csak bele. Ha nincsenek fizikai tüneteink, akkor az egyetlen módja annak, hogy időben tudomást szerezzünk a szubluxációinkról, hogy megvizsgáltatjuk magunkat egy kiropraktőrrel, úgy ahogy rendszeresen fogat mosunk és mégis időnként eljárunk a fogorvoshoz, aki időnként ilyenkor jelzi, hogy egyes fogakban szuvasodáokat lát(pedig nem is fáj).

Ha ilyen vizsgálatokat ezt időben végzünk el, még megelőzhetőek a problémák, betegségek. Ha már panaszaink vannak, akkor pedig elengedhetetlen a vizsgálat. Esetek többségében még mindíg visszafordíthatóak a tünetek.
Az apró fájdalmak is már problémát jeleznek a szervezet működésében.

Figyeljünk oda ezekre!

A lágy csontkovácsolás ellenjavallatai (kontraindikációi):
A felsorolt állapotok közül bármelyik esetében a lágy csontkovácsolás nem alkalmazható!

 • nem beállított magas vérnyomás,
 • súlyos, előrehaladott csontritkulás,
 • akut gyulladás,
 • orbánc, üszkösödés, nyílt seb,
 • előrehaladott könyök, illetve lágyéksérv,
 • rosszindulatú daganatos megbetegedés,
 • Parkinson, Bechterew kór,
 • izom, ínszakadás, gerincműtét,
 • mélyvénás trombózis, heveny visszérgyulladás,
 • fertőző betegségek,
 • műtét után (12-16 hét).

A kezelés kényelmes pamut alsóban, hölgyeknek kétrészes fürdőruhában vagy sötét alsóneműkben történik!

Bejelentkezés, érdeklődés: Eger, EgyenSúly-sziget

ANTAL KÁROLY 0630/489-1088