A sóterápia napjainkban

Sajnos napjainkban az allergiás megbetegedések nemhogy csökkennének, hanem sajnos egyre inkább növekednek. Allergia, asztma, megfázás, arcüreggyulladás, torokfájás - életünk során mindannyian találkozunk velük. Sokan sajnos rendszeresen. Napjainkba számtalan gyógyszer és módszer lehet a segítségünkre ezen tünetek enyhítésére, kezelésére.

Azonban nem sokan tudják, hogy van egy természetes és tartós eredményt hozó kincsünk: a természetes kristálysó, melynek különböző koncentrációjú oldata hamar enyhítheti panaszainkat. Tartós használata pedig jótékonyan erősíti az immunrendszert, regenerálja az akut gyulladások miatt tönkrement nyálkahártyát, ezáltal képessé teszi a szervezetet a védekezésre.

A körülöttünk lévő levegő olyan mértékben szennyezett (füst, gázok, por, stb.), hogy az már önmagában is nehéz feladat elé állítja légzőszerveinket és terheli meg immunrendszerünket. A sókuckóban felhasznált 2000 kilogramm természetes kristálysó tisztítja a levegőt oly módon, hogy a negatív töltésű ionok megkötik a pozitív töltésű porszemeket. A sókuckó levegőjében szálló kristálysó por belélegezve megtapad a légzőszervek felületén, segítve az egészséges működést, gátolva a gyulladások kialakulását és fokozza a légzőszervek öntisztulását.
Kiváló tulajdonságainak köszönhetően ez a fantasztikus ásvány nem csak a konyhában használható, de sok-sok probléma, kellemetlen tünetek enyhítője lehet.

A Sókuckó kialakításához több tonna parajdi (Kárpátok Kincse) sót felhasználtunk. Amit mi magunknak hoztunk el a csodálatos Parajdi Sóbányából és alkottuk meg.

Régi Cifrakapu út 18 sz.
Telefonszám: +36 30 489-1088 Bejelentkezés szükséges!

Légúti problémák? Allergia? Asztma?

A közösségbe kerülő gyerekek egy része szinte folyamatosan beteg.

Még meg sem gyógyult teljesen a hurutos panaszokból, már ismét náthás, köhög. A gyermek immunrendszere fokozatosan érik. Megpróbálkozhatunk immunerősítő szerekkel és támogathatjuk a sóterápiás kezeléssel is . Légúti betegségek kezelésére (krupp, asztma, bronchitis, köhögés, allergia, COPD) a leghatékonyabb módszer!

Az Egerben lévő EgyenSúly szigetünkben Sókuckó sóhomokozó és rengeteg játék várja a csemetéket!

A légúti betegségek okai és jellemző tünetei - Asztma: ziháló, sípoló légzés, köhögés, amelyet a kis légutak beszűkülése okoz. - Allergia: az immunrendszer kóros válasza olyan anyagokra, amelyek az emberi szervezetre egyébként ártalmatlanok.

Tünetei: légúti (szénanátha, asztma), bőr- (csalánkiütés, ekcéma), emésztőszervi (híg, véres széklet), kötőhártya-gyulladás. - Krupp: hangos belégzés, légszomj, ugató köhögés; mindezeket a gége ― hangszalagok alatti területének ― duzzanata váltja ki. - Szénanátha: vizes orrfolyás, tüsszögés, orrdugulás, könnyezés, szempirosodás. - Arcüreggyulladás: az orr-melléküregek gyulladása, amelyet sűrű, gennyes orrfolyás, köhögés, hőemelkedés jellemez. - Gégegyulladás: a gége és a hangszalagok gyulladása miatt kialakuló rekedtség, hangos belégzés, nehéz légzés, száraz köhögés. - Hörghurut: a hörgők gyulladása következtében kialakuló hurutos köhögés, hőemelkedés vagy láz, súlyos esetben nehéz légzés.

A parajdi étkezési só vegyi összetétele (KERMI által bevizsgálva)

A kitermelt só, a Parajdi Sóbányából 310 méter mélyből kerül a felszínre, külön kézzel válogatva és csomagolva. Adalékmentes, nincs semmi hozzáadva és nincs semmi elvéve belőle, úgy van, ahogy a természetben előfordul, ahogy ezer éven keresztül őseink használták.

Vizsgálati jellemzők Követelmény Nátrium-klorid tartalom:

97.4 %, Min. 97% Látható szennyező anyag: Nyomokban, Nyomokban Víztartalom: 0.012% Max. 1.0% Vízben oldh uatatlan rész:0.5 Max. 2.0% Ásványolaj tartalom:Nem mutatható ki Max. 0.01% Szulfáttartalom: 0.10% Max 1.5% Ca tartalom: 0.14% Max. 0.5% Mg tartalom: 0.04% Max. 0.2% Zn tartalom: 0.30 mg/kg Max.10 mg/kg Cu tartalom:1.40 mg/kg Max. 5 mg/kg As tartalom: 0.20 mg/kg Max. 1 mg/kg Hg tartalom: 0.01 mg/kg Max. 0.01 mg/kg Cd tartalom :0.10 mg/kg Max. 0.02 mg/kg

Értékelés: a parajdi bányasó minta, a vonatkozó jogszabályokban meghatározott étkezési só minőségi követelményeit kielégíti, erről az intézmény R-349632/2012. október 18. számon tanúsítványt állított ki.

Nyomelemeinek hatása: A sószobában magas a nyomelemeket tartalmazó só mikrorészecskéinek koncentrációja. A jód, kalcium, kálium, magnézium, nátrium, bróm, szelén valamint sok más a sóban fellelhető nyomelem jó hatást gyakorol az emberi szervezetre. -Jód: a pajzsmirigy működését szabályozza, amely fontos szerepet játszik az anyagcsere folyamatában -Kalcium: antiallergén hatásokkal bír és csökkenti a vérnyomást -Kálium: csökkenti a vérnyomást, a bőr vérellátására hat, vizelethajtó hatású, ami a mérgező anyagok kiválasztását segíti -Nátrium: fenntartja a savas és lúgos környezetszintjét a testben és a sejtek energia-metabolizmusát segíti -Magnézium: csökkenti a fáradtságot, védelmez a szívbetegségektől, csökkenti a vérnyomást, asztmaellenes hatású -Bróm: jótékony hatással van az idegrendszerre és csökkenti a vérnyomást -Szelén: lassítja a bőr öregedését és vírusölő hatású.

Mind ezek értelmében aki eljön hozzánk mindenkinek elmondjuk hogy hogyan tegye még hatékonyabbá otthonában is a levegő szennyezettséget és a fürdő miért és mire való már kicsi gyerekeknél is. Szeretettel várok minden érdeklődőt és gyógyulni vágyót immáron nagyobb helyen hogy még több gyerkőc és felnőtt tudjon MELLÉK HATÁSOK NÉLKÜL GYÓGYULNI!

Erdélyből származó Parajdi sóbányából mi saját kezüleg hozzuk a kézzel bányászott TISZTA SÓT.

Időpont egyeztetés szükséges mivel Sókuckónk 10 felnőtt, 10 gyermek befogadására alkalmas 50-60 percenként. (nem nézzük az időt pontosan) éppen azért hogy a gyermekek amíg csak jól érzik magukat játszva gyógyulhassanak. Felnőtteknek relax zenét vagy olvasni valót is biztosítunk, igény szerint.

  • Ha csoportosan szeretnének érkezni kérem jelezzenek, 30/6489-1088 - os számunkon, így a fenőttek kedvezményben részesülnek.

Fontos megjegyeznem, Szív és érrendszeri problémákra, magas vérnyomásra is kiváló a Parjadi só hatása. További tájékoztatás ha szükséges nálunk bátran kérdezhet! Felhívjuk szíves figyelmüket hogy vastag zoknit-váltó cipőt, papírzsebkendőt hozzanak magukkal! Vendégeink saját ruháikban jöhetnek, eldobható lábvédőt biztosítunk számukra. Gyerekek részére azonban ajánljuk, hogy hozzanak váltóruhát (nadrág, zokni, cipő), mivel ők a kúra alatt szabadon „somokozhatnak” .

  • A Sókuckóban víz ivás - evés és egyéb hasonló tevékenység Tilos! Kint az előtérben biztosítunk erre lehetőséget.

A Parajdi só Kuckónkat Önre is jótékony hatással lesz! Szeretettel várjuk az EgyenSúly Sókuckónkba, amellett gyermek és felnőtt Parajdi sós masszázt is megismerhet azon kívül ingyenes életmód tanácsadást is kap amennyiben igényli, a terápiát szükség esetén (arcüreg, fül, tüdő, csecsemőmirígy) Test Gyertyázással gyorsabban-hatékonyabban lehet kezelni!

Hogyan hat a sóterápia?

A légtérbe porlasztott só részecskék gyógyítólag és megelőzőleg hatnak a légúti megbetegedésekre (asztma, légcsőhurut, allergia, szénanátha, stb.) A só gyulladáscsökkentő hatással bír bőrproblémákra, ekcémára, pikkelysömörre, stb. A megvilágított sókristályok színei gyógyító sejtregeneráló és stressz oldó hatásúak. A sókristály, rendező erejéből fakadóan a hiperaktív gyerekeknél rövid idő alatt csökkennek, illetve megszűnnek a koncentrációs és alvászavarok. A sókuckóban lévő levegő sórészecskéi megragadnak a légzőszervek csillós hámján, amik intenzívebb mozgásba kezdenek, fokozzák a váladékképződést. Az eredmény: a szennyeződések kikerülnek a tüdőből és a légutakból. A só erős vírus- és baktériumölő hatására kitisztul az arc-, a homlok- és az orrmelléküreg, tisztul a garat, a bőr, a fejbőr és a haj, kisimulnak az idegek. A mindössze 50 perc alkalmankénti sószoba kezelés elegendő, hogy a közérzet és az immunrendszer is javuljon, szellemileg frissebbnek érezzük magunkat. FONTOS! Elegendő lehet 10-20 kezelés, hogy helyreállítsuk a tüdőnk és légútjaink helyes működési folyamatait.

Egy héten legalább 3 alkalmat javasolunk beütemezni a megfelelő eredmény érdekében! Bérletek 10 alkalomra szólnak, amit 1 hónap alatt le kell járni Ön és Gyermeke érdekében, a kúra így hatásos! Betegség esetén szólni kell! Bérletek árak az Árak alatt megtalálhatók. Sókuckó - Mellékhatások és ellenjavallatok A sóterápiás kezelés teljesen természetes, szervezetünk soha nem lesz függő, és véglegesen tünetmentes gyógyulást tudunk vele elérni. .A terápiának kevés, ritkán tapasztalható mellékhatása van. Egyes betegek a kúra elején torokkaparást, fokozott köhögést tapasztalhatnak, ez azonban természetes, a légutak tisztulási folyamatának része, amely során a só által feloldott, hosszú idő alatt lerakódott szennyeződések távoznak a tüdő legmélyebb régióiból is. Ezek a mellékhatások a lerakódott szennyeződések és kórokozók távozásával elmúlnak. Előfordulhat a bőr viszketése, illetve szemérzékenység, ilyenkor a kúrák gyakoriságát csökkenteni lehet így 3 napot kihagyva érdemes folytatni, hiszen a rendszeresség itt is nagyon fontos, mivel a szemre, bőrre is nagyon jó hatása van, ezért feladni nem szabad, mert itt is beindul a vékonyerek erősítése, végeredmény, megdöbbentő sokesetben részünkről is. A sószobában, egymástól betegségeket elkapni nem lehet, baktérium és vírus ölő! Illetve, a lentiek alapján, akut betegek nem látogathatják!

Ez időre alternatív megoldást tudunk biztosítani.

Az alábbi esetekben a sóbarlang terápiát kerülendő! - Tuberkolózis - Lázas állapot - Heveny gyulladásos megbetegedések - Fertőző betegségek - Súlyos szívelégtelenség

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy kúra szerű látogatásuk esetén, a hatékonyság érdekében, két látogatási időpont között 1- max.2 nap szünetet tartsanak!

A sós levegőt Parajdi só fal- sóhomokozó, garantálja. Az állandó hőmérséklet 18-23 C° fok.

Óránkénti szellőztetéssel biztosítjuk a levegő frissítést!

AJÁNLOTT kezelések!

  • Ajánlott látogatás/kezelés:- Immunerősítés,Megelőzés heti 2 alkalom Betegség esetén csak kúra szerűen érhető el javulás: -enyhébb betegség esetén pl. enyhe megfázás 10 alkalom javasolt 2 naponta megjelenni - súlyosabb betegség esetén 20 alkalom javasolt szintén 2 naponta megjelenni.
  • Betegség Javaslat a kezelésre: Allergia (szénanátha, ekcéma stb.) Javasolt az allergiás szezon előtt 1 hónapig, heti 3-4 alkalommal látogatni a sószobát. Tanácsos a kezelést évente kétszer megismételni.
  • Asthma bronchiale (asztma) Tünetmentesség eléréséhez évente kétszer 20-30 alkalom a javasolt, szinten tartáshoz heti 1-2 alkalom is elegendő. Hörghurut 12-18 alkalom, hetente legalább 3-4-szer
  • Megfázás megelőzésére. utókezelésre 12-18 alkalom, hetente legalább 3-4-szer Influenza, megelőzésére. utókezelésre 12-18 alkalom, hetente legalább 3-4-szer Krupp 18-24 alkalom, hetente legalább 3-4-szer Mandulagyulladás 12-18 alkalom, hetente legalább 3-4-szer Tüdőgyulladás, utókezelésre 18-24 alkalom, hetente legalább 3-4-szer
  • Középfülgyulladás 12-18 alkalom, hetente legalább 3-4-szer Arcüreggyulladás 12-18 alkalom, hetente legalább 3-4-szer Nátha, torokgyulladás, megelőzésére. utókezelésre 6-12 alkalom, hetente legalább 3-4-szer Ízületi gyulladás, reuma 18-24 alkalom, évente kétszer.
  • Tünetmentesség elérése után a szinten tartáshoz heti 1-2 alkalom is elegendő COPD 18-24 alkalom, évente kétszer. Tünetmentesség elérése után a szinten tartáshoz heti 1-2 alkalom is elegendő Dohányzás okozta köhögés 18-24 alkalom, évente kétszer. Tünetmentesség elérése után a szinten tartáshoz heti 1-2 alkalom is elegendő Immunrendszer erősítése Heti 1-2 alkalom Krónikus stressz és kimerültség 12-18 alkalom, évente kétszer. Tünetmentesség elérése után a szinten tartáshoz heti 1-2 alkalom is elegendő.